Tips för dig som fotograf

Sommaren är äntligen här och det är dags att ta fram kameran ur sin vinterdvala. Vintern är inte direkt den bästa årstiden för fotografering. Kalla fingrar och snö man sjunker ner i till knäna. Nej, då är sommaren verkligen att föredra. Med sitt varma väder och långa dagar är sommaren idealisk för dig som fotograf. Det är nu du ska ta fram kameran och utveckla dina färdigheter. Häng med så ska vi förklara vad du bör tänka på!

Men vad ska man fotografera på sommaren? Här tycker vi att du ska kolla lokalt snarare än globalt. Det finns säkert många smultronställen i din närhet som du missat. Ge dig ut i naturen och fotografera allt du ser. Våga misslyckas. I dina misslyckanden kan du se vad du gör fel, saker som du sedan kan rätta till.

Det kan vara kul att köpa ett nytt objektiv eller något annat tillbehör till din kamera. Förhoppningsvis har du sparat ett tag men annars kanske ett lån kan vara ett alternativ. Att köpa nåt kan vara ett perfekt sätt att få igång kreativiteten igen.

För det är det som är det viktigaste när du fotograferar. Att du är kreativ. Prova att fota olika sorters foton och jämför med gamla bilder du tagit. Förhoppningsvis kan du se skillnad och kanske också vad som ändrats sedan du tog de första bilderna. 

Gör du detta kontinuerligt kommer du sakta men säkert fötbättra ditt fotograferande. Våga misslyckas. Var kreativ. Men framförallt. Ha kul. Det är det viktigaste. Lycka till!