Fotografera med din iPhone

De flesta av oss fotograferar med våra mobiler och kanske inte reflekterar över hur bilden blir. Om du håller på med fotografering så kan du med enkla medel förbättra dina bilder om du exempelvis väljer att fotografera med din iPhone.

För att få bästa bilderna med din smarta telefon så gäller det att du tänker till en del innan du knäpper din bild. Se till att skaffa dig det som krävs för kunna ta bättre bilder. Ett bordsstativ kan underlätta i vissa lägen om du ska fotografera. Se till så att du väljer de motiv som fungerar för en mobil. Det kanske inte går att ta en närbild på en fullmåne då optiken inte klarar de avstånden. Det inns idag enkla objektiv som man kan klämma på sin smarta telefon som gör att du kan använda dig både av vidvinkel och teleobjektiv.

Ta gärna fler än en bild. Du kan ju radera de som du inte blev nöjd med. Se också till så att linsen är rengjord så dina bilder inte blir suddiga på grund av detta. Ett annat tips är att gå närmare det objekt du ska fotografera. Man står oftast alldeles för långt bort och det man vill få på bild kanske knappt syns. Det klassiska tricket när man fotograferar barn och djur, gå ner på knä till deras nivå ger en mycket bättre bild. Framförallt så bör du eprimentera och fotografera mycket för att veta vilka bilder som funkar bäst och hur du tar dessa.