Fotokonst för dig som inte fotograferar

När du inreder ditt hem finns det många saker att ta tänka på; om inte minst vad du vill ha uppe på väggarna. Således är intresset för konst och fotokonst stort då det du väljer att ha på väggarna säger mycket om dig, din personlighet och din stil.

Vilket ofta resulterar i drömmarna om att skapa sin egen konst; antingen via fotografi eller andra medier. Men det är inte alltid så lätt att få till det som man planerat och då dyker frågan upp; hur ska jag någonsin hitta den perfekta tavlan till mitt hem?

Hitta rätt med tre enkla steg

  1. Bestäm dig vad du föredrar; fotokonst eller målningar.
  2. Kom fram till vilken inredningsstil du har
  3. Sök inspiration på nätet

Vertikalt eller horisontellt

Vidare kan det vara svårt att veta huruvida man ska välja en poster som är vertikal eller horisontell, samt om man ska välja en stor tavla eller ett foto-kollage. Detta beror i sin tur väldigt mycket på vilken inredningsstil du har och vilken typ av konst du föredrar. Föredrar du målningar över fotokonst bör du välja en större tavla som dessutom är horisontell, för att öka känslan av penseldragen. Föredrar du däremot modern stil och fotokonst kan ett foto kollage vara det perfekta valet för dig!