Hålla en livestream

Utvecklingen inom digital media går med raketfart. Det är inte så länge sedan som TV hade monopol på rörlig bild in i hemmen.

Vi kan nu se att TV-tittandet vid bestämda tidpunkter håller på att tappa sin unika form att förmedla information och nyheter. Färre och färre bänkar sig framför TV-apparaten vid ett visst klockslag. Play-funktionen har gjort att alla program finns att se när du vill.

Är det svårt att streama

Ska du streama själv så behöver du sannolikt få hjälp. Det är emellertid tekniskt komplicerat, även om det finns system att hyra eller köpa för att kunna skapa en videostream. Många organisationer som exempelvis kommuner och regioner vill förbättra informationen till medborgarna med hjälp av streaming. Det innebär ofta att deras fullmäktigemöten filmas och visas i realtid men även on demand.

Gör det enkelt - använd YouTube

Du kan faktiskt redan idag streama dina budskap. Det kan till exempel vara musik du har skrivit och komponerat eller filmer som visar något från din vardag. Du kan använda YouTube till det mesta och flera kända personer i olika yrkeskategorier har skapat egna kanaler där de lagar mat eller visar upp mode. Det allra bästa är att det är gratis för dig som vill visa något.