Ett nytt sätt att fotografera på

Vi är många som väljer att fotografera med våra mobiler. Dagens teknik tillåter tillverkare av mobiler att lägga till relativt hyfsade kameror i dagens mobiler. Inte som professionella digitala systemkameror men långt ifrån vad det en gång var.

Trevliga nyheter för mobilfoto

Det man bör tänka på när man fotograferar med sin mobila telefon är att kvalitén kanske inte fungerar om man ska dra upp någon större from av förstoring. Det fungerar ypperligt att titta i telefonen och kanske på andra former av skärmar. Det är klart att det finns begränsningar med att fotografera med en mobil, men nu har det kommit fiffiga lösningar som gör att du kan enkelt använda dig av exempelvis teleobjektiv till din telefons kamera lins. 

Ta bättre bilder

För att ta bättre bilder med din telefon så gäller det att tänka på det som man ska fotografera. Gå närmare ditt motiv kan vara en bar lösning för att få en bättre bild. Ska du fotografera barn och djur så gå ner på knä för att slippa få en så konstig vinkel på din bild. genom att befinna sig på samma höjd så ger detta en mycket bättre bild. Ta fler bilder på ett och samma motiv men välj olika vinklar. Den förts vinkeln är kanske inte den bästa. Håll din mobil rakt så inte en bild på horisont eller vatten lutar åt något håll. Visst du kan redigera din bild i efterhand för att få bättre bilder.