Skapa en sajt för dina bilder

Som fotograf så är det viktigt att kunna visa upp sina bilder på ett bra sätt. Att skapa en sajt för dina bilder kan vara det smartaste du gör, främst får du kontroll över dina bilder och den sajt som de presenteras på.

Det finns tjänster på nätet som du kan lägga upp bilder på men de är oftast begränsad till ett visst antal och kanske inte har det utseendet som du är ute efter när det kommer till webbsajt. Att skapa din sida med hjälp av CMS, Content Management System eller innehållssystem som det kan kallas på Svenska, gör att du själv kan styra mycket av produktionen av din sajt online. Självfallet så finns det vissa ramar som man arbetar inom men med hjälp av olika moduler så kan du enkelt utöka din sajt eftersom behovet kräver.

En av de stora fördelarna för dig som fotograf är att du väljer hur mycket av dina bilder du vill publicera på sajten, du kan också välja att lägga till en butiksdel där du säljer dina bilder. På så sätt får du full kontroll över vilka och hur många bilder du vill lägga upp men också vilka bilder som säljer och inte. Du kan enkelt byta ut bilder till försäljning och behålla det som säljer bäst. Själv är bäste dräng i detta läget, ingen kan komma och styra hur det ska vara.