Rockfotograf

Visst är det roligt att gå på konserter och få uppleva livemusik med sin favorit artist och att få denne på bild kan vara ett fantastiskt minne för livet. Att kunna fotografera på konserter kan vara lite trixigt, en del tillåter detta medans andra inte vill att man fotograferar under konsterten, alla är ju inte rockfotografer.

Ibland så kan det vara så att du behöver ett speciellt tillstånd, ett så kallat fotopass för att kunna fotografera. Detta delas oftast ut till pressfotografer och de som promotar musik på ett speciellt sätt. Du får göra en ackreditering inför konserten eller festivalen för att bevisa att just du har rätt till att fotografera under tillställningen. 

Gillar du att gå på konsterter och lyssna på musik så kan du kan boka med en arrangör som till exempel Go Music Travel som ordnar resor till olika musikaliska arrangemang i Sverige, London och New York. Det är bara att kolla upp vilka arragemang som gäller just nu. Glöm inte att kolla upp vad som gäller för fotografering, om inte så finns ju mobilen med så du kanske kan få ett foto på din favoritartist på något sätt.

Du kan få tillfälle att efter konserten fotograferas tillsammans med artisterna, det kan vara så att någon eller några ur bandet att finnas tillgänglig en stund efter för de trogna fansen så man kan ta en bild tillsammans. Det kan också vara så att man kan köpa speciellet VIP biljetter där du får tillträde till ett rum tillsammans med artisten och då gäller det att du har laddat din telefon eller kamerabatteri så du kan få den där bilden du längtat efter.