Hitta arbete som fotograf

Fotografering är ditt levandsbröd, det som betalar för ditt hem och maten på ditt bord. Du behöver locka in nya uppdrag kontinuerligt, det finns väldigt få fasta anställningar för fotografer. 

Om du precis har börjat din karriär och fått iordning på lokal och rätt utrustning, börjar nästa steg med att locka in kunder. Vad för slag bilder vill du ta och vilka alternativ finns det?

Interiör

Den växande trenden med stylade hem har gjort att fotografmarknaden blivit stabilare. Det finns fotografer som kan livnära sig på att fotografera hus och lägenheter till försäljning. Mäklarbilder har blivit viktigare och gör mycket för första intrycket. 

Skolfoto

Skolofotoföretag hyr in eller anställda fotografer på heltid. Jobbet är enkelt och fotograferingen inte särskilt kreativ. Men som första jobb är det utmärkt för att träna på social kompetens och du får en säker inkomst. Som skolfotograf får du utbildning av företaget och de kan till och med tillhandahålla all utrustning om du inte har någon egen ännu.

Hitta din nisch

Medan du etablerar ditt namn ska du alltid sträva mot att få fotografera det du vill jobba med. Vill du bli naturfotograf men inte blivit tillräckligt bra för att sälja? Fortsätt med andra fotograferingsjobb och fota naturen på fritiden. Med tiden kommer du att bli bättre och kan klättra upp till din dröm.