Få en hemsida levande med bilder

En hemsida som bara innehåller text kommer inte att få många besökare. En hemsida som bara innehåller bilder kommer också att kännas tom. Det bästa är skapa balans mellan dem. 

En helt textbaserade hemsida får inte långvariga besök eftersom man orkar inte sitta och läsa all text på en datorskärm. Man behöver bryta av texten med bilder och tomrum. Bilderna ska främst vara lämpade för ämnet som du pratar om. Undvik att lägga in bilder bara för att fylla ut en sida. Var noggrann när du väljer vilka bilder som ska vara med. De ska se naturliga ut i sammanhanget och gärna inte se för konstalde och "köpta" ut. 

När du använder bilder är det också väldigt viktigt att vara insatt i hur upphovsrättslagen fungerar. Du kan inte ta andras bilder och använda dem hur du vill. Du får heller inte skapa kopior eller ändra bilder utan att bildens ägare ger samtycke. 

Ta inspiration från andra hemsidor och se hur de balanserar text och bilder. Man behöver inte alltid ha bilderna med i texten. De kan lika gärna ligga i höger- eller vänsterkant om texten, eller så kan man använda bilder som menyknappar. 

Känns det ändå som någonting fattas? Prova att lägga in en slider med bilder eller lägg till lite flashfunktioner. Se bara till att hemsidan ska gå att använda även om man inte har flash installerat för att vara tillgängligt för alla besökare.