Dekorera med foton

Dina eller vänners vackraste alster hamnar nuföritden på Instagram eller Facebook. De ligger bara på datorn, i en mapp, och samlar damm utan att någon tittar på dem. Du kanske tittar genom bilderna för lite nostalgi någon gång per år, men de förbli osynliga i datorn. 

Med dagens teknologi har det aldrig varit enklare att framkalla bilder i professionell kvalité och vilket utförande man vill. Utnyttja möjligheter och skapa en glädje vägg i hemmet. 

De snyggaste arrangemangen ser till synes kaotiska ut, osymmetriska och fulla av liv. Skaffa fotoramar i olika storlekar. Om du tycker att dina bilder blir osammanhängande i olika ramar på grund av skillnaderna i motiv, finns det ett smart knep för att skapa en röd tråd. Köp till passpartouter i likadana färger. En passpartout är en pappersram i lite tjockare papper som du använder för att rama in dina foton. 

Det finns flera upplägg du kan använda dig av för att få en fin vägg med bilder. Ett sätt är att skapa ett rakt streck i överkant som alla tavlor följer. De kommer att vara olika nedtill, men raka upptill. Man kan göra samma sak fast ned nederdelen istället. Då är det mer liv och rörelse upptill. För att skapa raka streck kan du använda dig av en kors- eller linjelaser som visar vilket streck du ska följa, utan att du behöver kludda på väggarna. Så klart kan man också göra ett mittenstreck och hänga tavlorna utefter det, men det kräver mer jobb då du måste lista ut mittpunkten på varje ram. 

Ett mer kaotiskt system är enklast men ändå svårast. Du kan hänga tavlorna hur du vill men det blir mycket provning och testhängningar innan man hittar ett "kaos" som känns rätt.