Börja jobba som fotograf

Varför inte jobba med din passion? Utveckla din främsta hobby till en verksamhet och gå till ett jobb som du älskar! Om du är en duktig fotograf kan du testa på att jobba som det. 

Lokal

Om du planerar på att fotografera porträtt och skapa en studio där du kan bygga upp vackra kulisser, behöver du en bra lokal. Det finns företag som kan hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet. Det gäller så klart att vara nära till hands för dina blivande kunder. Det måste finns bussförbindelser eller andra enkla medel för att nå studion.

Marknadsföring

Bästa sättet att marknadsföra sig som fotograf är att få visa upp sina alster. I början kanske du kan erbjuda dina tjänster till rabatterat pris bara så du får synas på bröllop, dopadagar, födelsedagar och på företagsevents. Använd bilderna i din portfölj och fråga gärna om beställaren kan ställa upp som referens. 

Du kan också publicera blider som en tidiningsannons. Du måste hela tiden ta chansen att visa dina bilder så potentiella kunder kan se vilken typ av stil du har. 

Deltid eller heltid?

Flera fotografer vittnar om att jobba med foto på heltid är svårt. Det är inte så många som har råd att göra detta, speciellt idag när folk hellre använder sin mobil med några filter än att anlita en riktig fotograf. I början kanske det lönar sig att jobba deltid. Du har åtminstone en fast inkomst varje månad och har tid att nätverka och hitta din typ av kunder innan du går all-in och väljer din passion som yrke. 

Lycka till!