Användning av foto online

Nästan alla hemsidor på nätet använder sig av foton i stor utsträckning. Hela internet är uppbyggt av text och bilder i kombination. Många sidor vore ingenting utan fotografier som hjälper till att illustrera, förklara och kommunicera ut budskap och känslor kring det sidan handlar om. Bra bilder hjälper oss att förstå och uppleva känslan företaget vill få ut, oavsett om det handlar om att shoppa, ta till sig information eller spela spel.

Du som är i startgroparna för att göra en ny hemsida gör helt rätt i att använda foton på sajten. Det gör sidan mer intressant och lockar besökarna att stanna kvar och kika runt. För att vara på den säkra sidan, och dessutom vara unik, är det alltid en god idé att själv ta bilderna du behöver. Då kan du vara helt säker på att vara ensam med bilderna och skapa en personlig känsla. Saknar du tiden, energin eller kunskapen till att ta bra foton, så kom ihåg att alltid be om lov för de bilder du använder. Ett tips är att vända dig till bildbanker. Där du kan ladda hem högupplösta bilder att använda. Det finns både betalsidor och gratissidor för bilder du får använda och då kan du vara helt säker på att du håller dig på rätt sida av lagen.

Ett exempel på en sajt som använder bilder på ett bra sätt på sin webb är den klassiska spelsajten vasacasino.se. Med hjälp av lagom mycket text och en blandning av illustrerade bilder och fotograferade bilder lyckas de skapa en sida som förmedlar både seriositet men också det lättsamma nöjet i att spela online. Det är två delar som kan vara svåra att kombinera, men med hjälp av rätt foton och bilder kan även du få fram precis rätt budskap för din sajt.